Chiptuning

Batteri Elektro utfører chiptuning og omprogrammering med avansert chiputstyr og diagnoseverktøy, for å gi deg som kunde en så bra tuning som mulig. Vi sjekker alle biler med diagnoseverktøy før og etter tuning for eventuelle feil, for å gi deg en trygg tuning på din bil.

Hva er chiptuning, og hvorfor skal du gjøre det

Chiptuning er simpelthen å omprogramere datahjernen i din bil, dvs omskrive programvare i bilens ECU ( electronic control unit ) for å optimalisere ytelse, enten for mer hestekrefter, renere avgass, eller lavere drivstofforbruk. Fra fabrikken er verdier satt for å håndtere svært mange variabler som ikke en behøver i dagliglivet og har verdier som er veldig konservative. Det kan være ekstrem kulde, lav kvalitet på drivstoff som bensin eller diesel eller andre ekstreme forhold din bil ikke blir utsatt for. En annen ting er at produsenter også lanserer modeller med mindre ytelse for å møte markeder som i Norge der avgifter blir ilagt etter hestekrefter, noe som gjør at det kommer egne modeller mindre ytelse for å kunne selges til en lavere pris.

​Omprogramering av ECU gir deg bilens motor fulle potensial gjennom en varsom tilpassning av variabler som drivstofftilførsel og tenning sammen med justering av andre parameter som begrenser dreiemoment, gassrespons og topphastighet.
Chiptuning med programvare fra Batteri Elektro gir motoren bedre effekt, bredere effektregister og bedre dreiemoment. I de fleste tilfeller, ved normal kjøring, vil også drivstofforbruket gå ned.De fleste bilmodeller kan chiptunes/omprogrammeres uten fysiske inngrep i motorens styreenhet. Vi chiptuner de fleste bilmerker som Audi, VW, BMW, Porsche, Mercedes, Ford, Opel og japanske biler.

Som VwAudi club eller BMW club medlem får du 10% på chiptuning / omprogrammering ved fremviselse av medlemskort.